Onze bijdrage aan een groenere toekomst.

Bij Babycare.nl zijn we altijd druk met het voorzien van ouders, grootouders en verzorgers over de hele wereld van de beste en veiligste babyproducten. Maar onze toewijding gaat verder dan alleen het aanbieden van kwaliteitsproducten - het gaat om het creëren van een betere, groenere toekomst voor onze kinderen.

Waarom wij voor groen gaan

Elke kleine stap telt als het gaat om het beschermen van onze planeet voor toekomstige generaties. Daarom zetten we ons in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Het is niet alleen een verantwoordelijkheid; we hebben het onderdeel gemaakt van onze missie.

Wat we hebben gedaan

 • Opnieuw gebruiken van verpakkingen.
  We gebruiken verpakkingen en dozen opnieuw. Hierdoor verminderen we het gebruik en transport van verpakkingsmateriaal voor een kleinere afvalberg en minder CO2 uitstoot.
  We gebruiken ongeveer 95% van de verpakkingen in ons magazijn opnieuw! (Daar zijn we best heel trots op!)
  Belangrijk om te weten: Door dit hergebruik kan de verpakking die je ontvangt een ander product vermelden dan wat je hebt besteld. Wees gerust! Maak je pakket gewoon open: Alles wat je hebt besteld zit erin!
 • Gebruik van gerecyclede verpakkingsmaterialen.
  Voor kleine zendingen gebruiken we ook zogenaamde verzendzakken. Deze zijn van plastic. Het gebruik van deze zakken maakt het mogelijk om het verzendvolume zo klein mogelijk te maken. Dan passen er méér pakjes in het bezorgbusje. We zorgen ervoor dat onze verzendzakken uitsluitend van gerecycled plastic zijn.
 • Kleiner maken van het verzendvolume van bestellingen.
  Voor al onze zendingen zijn we bezig om het verzendvolume zo klein mogelijk te maken. We vinden het doodzonde om grote dozen met lucht te versturen! Door het zo klein mogelijk verpakken kunnen er zoveel mogelijk pakjes in de vrachtwagen en in het bezorgbusje.
 • Energie-efficiëntie van ons gebouw.
  Ons magazijn en onze winkel zijn uitgerust met energiezuinige LED-verlichting. Sinds 2022 is Babycare.nl volledig gasloos. Er wordt nu verwarmd met een warmtepomp. De gebruikte elektriciteit komt voor het grootste deel uit wind en zon. We onderzoeken ook zonnepanelen op ons eigen dak om onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energie verder te verminderen.
 • Duurzame productkeuzes.
  We breiden ons assortiment uit met milieuvriendelijke babyproducten, waaronder organic kleding, kinderwagens met stoffen van gerecyclede vezels en speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen. We willen de producten leveren die vanaf de tekentafel reeds duurzaam zijn doordat ze te repareren zijn en verantwoorde materialen gebruiken. Ook letten we op de wijze waarop de producten worden gefabriceerd.
 • Groene samenwerkingen.
  We werken samen met merken en leveranciers die dezelfde toewijding aan duurzaamheid delen. Op dit moment delen we dezelfde waarden en doelstellingen met deze merken: Baby’s Only, Bugaboo, Feetje, Joolz, Lanco, Little Dutch (FSC) en Sophie la Giraffe.

Geen greenwashing

We vinden dat je groene initiatieven moet kunnen vertrouwen. CO2 binding door het planten van bomen vinden we geen duurzame oplossing omdat deze een looptijd van enkele jaren tot decennia hebben. Aan het einde van de levensduur van de boom komt immers de opgeslagen CO2 weer vrij.
Daarom proberen we onze uitstoot van CO2 uit de lange koolstofcyclus (fossiele brandstoffen) steeds verder te verminderen omdat deze CO2 wordt gezien als de grootste boosdoener in de klimaatverandering. Onze keuzes met betrekking tot CO2 reductie hebben betrekking op CO2 uit de lange koolstofcyclus. We vinden dat we deze ‘oude’ CO2 gewoon in onze aarde moeten laten zitten en moeten stoppen met fossiele energie.

Wat kun jij doen?

Duizelt het je al? Weet je niet meer waar je moet beginnen?
Voor de producten die wij verkopen zijn er hier een paar tips:

 • Hergebruik onze verpakkingen.
  Kartonnen verpakkingsdozen kunnen gemakkelijk meerdere keren worden gebruikt. Het spaart enorm veel materiaal!
  Hebben we voor jouw bestelling noppenfolie gebruikt? Deze is gemaakt van gerecycled plastic (LDPE). Dit is prima te gebruiken als isolatiemateriaal voor jouw verwarmingsbuizen of om een kiertje mee te dichten.
 • Neem contact met ons op als jouw product onverhoopt een defect vertoont. We helpen je graag met het vinden van een reserve-onderdeel. Zo doe je langer met een product. Je spaart geld én het milieu!
 • Zorg voor een verantwoorde afvoer als jouw product het einde van z’n levensduur heeft bereikt. Vooral textiel en metalen zijn waardevolle grondstoffen. Textiel kun je op veel plaatsen kwijt in textielcontainers. Kinderwagens bevatten veel metaal en kunststoffen. Je kunt deze inleveren bij het afvalbrengstation. De frames worden vermalen en de kunststoffen en metalen worden van elkaar gescheiden en hergebruikt.

Doe met ons mee

We nodigen je uit om met ons mee te doen, op naar een groenere toekomst. Elke aankoop die je doet bij Babycare.nl ondersteunt onze initiatieven. Samen kunnen we een positieve impact hebben op onze planeet.

Bedankt voor het kiezen van Babycare.nl!

Erwin de Raad, Eigenaar, Babycare.nl