Sierra Tarahumara
Een spannende mix van ontspanning, cultuur, historiek, natuur en wandelen.

Sierra Tarahumara, in de volksmond bekend als Copper Canyon, ligt in Mexico. Het gebied is een favoriete bestemming onder mensen die op zoek zijn naar een avontuurlijke vakantie.

Copper Canyon is een van de zes kloven in de omgeving. Hoewel de naam suggereert dat de kloof enige relevantie kan hebben voor kopermijnbouw, is dit niet het geval. De naam is afgeleid van het koper en groene korstmos dat de kloof bedekt. Copper Canyon heeft twee klimaatzones. De regio heeft een alpien klimaat aan de top en een subtropisch klimaat op de lagere niveaus. De winters zijn koud met regelmatig sneeuwstormen op grotere hoogte. De zomers zijn droog en heet. De hoofdstad, Chihuahua, is een woestijn op grote hoogte waar het weer varieert van koude winters tot hete zomers. De regio is uniek vanwege de verschillende ecosystemen die erin bestaan.

Een ander uniek kenmerk van Copper Canyon is de aanwezigheid van de Tarahumara Indiase cultuur. Deze semi-nomadische mensen leven in grotwoningen. Hun levensonderhoud hangt voornamelijk af van landbouw en veeteelt.

Foto gemaakt door PoloX Hernandez, @elpolox
Naast de inheemse bevolking is ook de lokale fauna een grote publiekstrekker.
Iemand bekend in bron titel

Verschillende trekvogels en inheemse vogels, zoogdieren en reptielen noemen Copper Canyon hun thuis. De voortreffelijke fauna in dit bijna ongerepte land is ook de moeite van het bekijken waard.

Foto gemaakt door Boris Smokrovic, @borisworkshop

Een reiziger kan ervoor kiezen om het gebied te verkennen door rond de kloof te wandelen of zich er in te wagen. Gedetailleerde planning is vereist voor degenen die zich in de diepten van de kloof willen wagen. Er zijn een aantal reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in het organiseren van reizen naar de regio. Bezoekers kunnen naar Copper Canyon vliegen met een toeristenvisum, dat 180 dagen geldig is. Reizigers kunnen ook vanaf elke plek in de Verenigde Staten rijden en een visum krijgen bij het Mexicaanse douanestation aan de grens.

Een vakantie naar de Copper Canyon belooft een spannende mix te worden van ontspanning, cultuur, geschiedenis, natuur en wandelen.

Hoe het juiste hotel te kiezen
Feiten waarmee je rekening moet houden.